20-10-2016 07:07 | Door: Hidde Middelweerd

Careem, een taxibedrijf in Dubai en omstreken, heeft futuristische, zelfrijdende coupés onthuld tijdens Gitex 2016, een jaarlijkse technologiebeurs in het Dubai World Trade Centre.

Volgens het bedrijf kunnen de voertuigen volgend jaar al getest worden, in nader te bepalen wijken van Dubai. Careem werkt samen met ontwikkelaar Next Future Transport om de coupés te realiseren.

Dat meldt The National.

Zelfrijdend en elektrisch

De voertuigen zijn zelfrijdend en volledig elektrisch. Daarnaast zijn ze in staat om zich, al rijdend, aan elkaar te koppelen, waardoor een treintje ontstaat.

De futuristische coupés zijn onderdeel van het Dubai Smart Government Initiative, een initiatief dat ervoor moet zorgen dat 25 procent van al het vervoer in Dubai in 2030 slim en zelfrijdend is. De coupés worden dan ook ingezet als een vorm van openbaar vervoer, waarbij passagiers op aanvraag opgepikt en afgezet kunnen worden.

Duurzaam transport in Dubai

“Onze zelfrijdende voertuigen bevinden zich momenteel in de ontwikkelingsfase”, zegt Bassel Al Nahloui, vice-president of business development and government relations bij Careem, tegenover The National. “We verwachten binnen het jaar met de testfase te starten, waarbij volledig functionele prototypes in afgesloten gebieden van Dubai zullen rondrijden.”

Bron: The National