13-01-2017 07:24 | Door: Hidde Middelweerd

SeaBubbles, een Franse start-up die zwevende watertaxi’s ontwikkelt, heeft een aantal grote investeringen binnengehaald. De onderneming richt zijn pijlen op Parijs en San Francisco als mogelijke locaties om de futuristische watertaxi’s werkelijkheid te maken.

Dat meldt Bloomberg.

Elektrische taxi’s

De watertaxi’s, die worden aangedreven door een batterijpakket, zweven enkele centimeters boven het water en zijn in staat om maximaal zes personen per keer te vervoeren. De bedenkers willen met de watertaxi’s een oplossing bieden voor steeds drukker wordende steden.

“Steden worden steeds drukker, resulterend in verkeersopstoppingen. Dit terwijl rivieren en kanalen onbenut blijven”, zegt Anders Bringdal, een van de oprichters van SeaBubbles, tegenover Bloomberg.

SeaBubbles haalde onlangs € 3,45 mln binnen om de elektrische watertaxi’s te realiseren. In de volgende investeringsronde hoopt de start-up ten minste tien keer zoveel geld binnen te halen.

Autonoom

SeaBubbles hoopt in de toekomst watertaxi’s te ontwikkelen die autonoom kunnen opereren. Naar verwachting start er in juni een testtraject met de futuristische taxi's in Parijs.

Bron: Bloomberg | Foto: Seabubbles