08-02-2017 07:32 | Door: Hidde Middelweerd

Binnenvaartschepen die gecertificeerd zijn met een Green Award kunnen voortaan op korting rekenen bij Havenbedrijf Twente.

Dat meldt het havenbedrijf in een persbericht.

Duurzame schepen

Green Award is een initiatief dat schepen certificeert die hoog presteren op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Schepen met een dergelijke certificering komen in aanmerking voor verschillende voordelen, zoals kortingen op havengelden. De Green Award looft certificeringen uit op drie niveaus: goud, zilver of brons.

Havenbedrijf Twente sluit zich bij dit initiatief aan en looft sinds 1 januari 2017 kortingen uit aan deze duurzame schepen: 10 procent voor goud, 7,5 procent voor zilver en 5 procent voor brons.

Havenbedrijf Twente

Jan Fransen (rechts op foto), directeur van Green Award, in het persbericht: “Met het Green Award certificaat kunnen we de binnenvaartondernemers laten zien dat hun inspanningen om de schepen groener en veiliger te maken door de havens en de maatschappij worden erkend en beloond. Het motiveert meer schippers en rederijen om maatregelen te nemen die de binnenvaart schoner en efficiënter maken. Alleen door samen op te trekken kunnen we ons sterk maken voor meer kwaliteit en veiligheid in de scheepvaart en voor een beter milieu.”

Havenbedrijf Twente is een samenwerkingsverband tussen binnenhavens van Almelo, Enschede, Hengelo, Hof van Twente en Lochem.

Bron: Havenbedrijf Twente | Foto's: Havenbedrijf Twente