13-03-2017 07:33 | Door: Hidde Middelweerd

De vijf patrouilleboten van Havenbedrijf Amsterdam worden voortaan aangedreven met biodiesel van GoodFuels Marine. Dit zorgt voor CO2-reductie van 25 procent ten opzichte van fossiele diesel.

Dat meldt GoodFuels in een persbericht.

Duurzame biobrandstof

De biobrandstof die Havenbedrijf Amsterdam gaat inzetten, bestaat voor 30 procent uit tweede generatie biobrandstoffen. Omdat de brandstof aan alle benodigde normen voldoet, is het direct inzetbaar voor alle dieselmotoren, zonder aanpassingen te hoeven maken.

Marleen van de Kerkhof, havenmeester van Havenbedrijf Amsterdam, in het persbericht: “Schone scheepvaart is een belangrijke speerpunt in onze duurzaamheidstrategie. Een onderdeel daarvan betreft het verduurzamen van onze eigen patrouillevaartuigen. De inzet van deze biobrandstoffen is een mooie stap in de goede richting.”

Schone scheepvaart

Dirk Kronemeijer, CEO GoodFuels Marine, is blij met de samenwerking: “Vanuit onze kant zijn we gecommitteerd aan verdere investeringen in de haven op het gebied van opslag, productie en distributie van duurzame biobrandstof, om de ontwikkeling naar een schone en low-carbon scheepvaart te versnellen.”

Bron: GoodFuels | Foto: GoodFuels