27-03-2017 11:04 | Door: Hidde Middelweerd

PostNL gaat alle brieven en pakketten op de Waddeneilanden 100 procent uitstootvrij bezorgen. Terschelling heeft de primeur: hier wordt vanaf dinsdag 28 maart uitsluitend elektrisch, te fiets en te voet bezorgd.

Dat meldt PostNL in een persbericht.

Elektrisch transport

Op Terschelling zijn alle dieselauto’s en -bronnen inmiddels vervangen door elektrische auto’s, scooters en fietsen. In de aankomende maanden stapt PostNL in Vlieland over op volledig elektrisch vervoer. Daarna volgen Schiermonnikoog, Ameland en Texel.

Albert Rodenboog, directeur productie bij PostNL, in het persbericht: “PostNL legt jaarlijks 128 miljoen kilometer af, waarvan 51 miljoen kilometer te voet of te fiets. De Dow Jones Sustainability Index (DJSI) geeft aan dat PostNL daarmee wereldwijd het meest duurzame bedrijf is in de transportsector. Door brieven en pakketten elektrisch of op spierkracht te bezorgen op de Waddeneilanden zetten wij de volgende stap in duurzamer en slimmer bezorgen.”

Waddeneilanden

De Waddeneilanden willen in 2020 gezamenlijk zelfvoorzienend zijn op het gebied van energie en water. PostNL draagt met uitstootvrij transport bij aan het behalen van deze doelstelling.

Bron: PostNL | Foto: PostNL