05-05-2017 13:31 | Door: Hidde Middelweerd

Elon Musk, topman van Tesla, heeft nieuwe details prijsgegeven over de langverwachte Tesla Semi, een elektrische truck, en de Tesla Model Y, een elektrische, crossover SUV.

Elon Musk gaf de details prijs tijdens een conference call met analisten, over de financiële resultaten van Tesla in het eerste kwartaal van 2017. Dat meldt Electrek.

Tesla Semi

Elon Musk stelde dat de Tesla Semi, de elektrische vrachtwagen die in september onthuld wordt, veel dezelfde onderdelen zal hebben als de Tesla Model 3. Zo zal de Tesla Semi gebruikmaken van dezelfde motor als de elektrische sedan. Het verschil is dat de Tesla Semi uitgerust wordt met veel meer elektrische motors dan de Model 3.

Musk verwacht dat de kosten voor het gebruik van de elektrische truck lager zullen uitvallen dan die van een dieseltruck.

Hoewel er nog niets bekend is over de actieradius van de truck, stelde Musk wel dat de vrachtwagen in staat is om ‘lange afstanden af te leggen’.

Tesla Model Y

Er is vooralsnog weinig bekend over de Tesla Model Y, Tesla’s volgende elektrische personenauto. Ook over deze auto deed Musk wat details uit de doeken. Zo wordt de elektrische auto naar verwachting in 2020 in productie genomen. Musk stelde echter dat dit in 2019 ook al het geval kan zijn.

Daarnaast wordt de Model Y gebouwd op een volledig ander platform als de Model 3, stelde Musk. Daarnaast wordt afscheid genomen van de 12-voltaccu, resulterend in minder bedrading, waardoor het productieproces versimpeld wordt.

Bron: Electrek | Foto: Tesla