18-05-2017 16:16 | Door: Hidde Middelweerd

PostNL zet in Amsterdam zestig elektrische bakfietsen in ter vervanging van honderd autoritten in Amsterdam. De duurzame bakfietsen worden ingezet voor het ophalen van zakelijke post en het legen van brievenbussen.

Vanaf juni 2017 worden de elektrische bakfietsen ook ingezet voor pakketbezorging. Dat meldt PostNL in een persbericht.

CO2-uitstoot

Bij het legen van brievenbussen en ophalen van grote pakketten post bij zakelijke klanten zet PostNL van oudsher bestelauto’s in. Met de inzet van de elektrische bakfietsen dringt het bedrijf zijn CO2-uitstoot terug met 60.000 kilo per jaar.

PostNL stelt dat de inzet van de e-bakfiets zorgt voor een betere luchtkwaliteit en minder verkeersdrukte in de binnenstad. Na Amsterdam worden de duurzame voertuigen ook ingezet in Utrecht, Den Haag, Rotterdam en andere grote steden.

PostNL

PostNL heeft de ambitie om in 2025 uitstootvrij te bezorgen in 25 binnensteden. Hiervoor ondertekende het bedrijf de Green Deal Zero Emissie stadslogistiek, samen met verschillende overheden en andere bedrijven.

Eerder maakte PostNL al bekend dat het uitsluitend elektrische voertuigen zal inzetten op de Waddeneilanden, om ook daar uitstootvrij te bezorgen.

Bron & foto: PostNL