15-06-2017 12:02 | Door: Hidde Middelweerd

Ford en Deutsche Post ontwikkelen gezamenlijk een elektrisch aangedreven bestelauto. Voor het einde van 2018 wil Deutsche Post ten minste 2.500 van deze bestelauto’s inzetten voor koeriersdiensten in steden.

Het is de bedoeling dat de elektrische bestelauto volgende maand al in productie wordt genomen. Dat meldt Ford in een persbericht.

Elektrische bestelauto

Ford ontwikkelt de bestelauto samen met Streetscooter, een dochterbedrijf van Deutsche Post. Dit bedrijf was eerder verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een kleine elektrische bestelauto: de Streetscooter. Samen met Ford werkt het Deutsche Post nu aan een bestelauto in een groter segment. De technische basis voor de bestelauto is vergelijkbaar met die van de Ford Transit.

"Ik beschouw dit partnerschap als opnieuw een belangrijke stimulans voor elektromobiliteit in Duitsland", zegt Jürgen Gerdes, lid van de raad van bestuur van Deutsche Post, in het persbericht. " Dit project zal de levenskwaliteit in de binnensteden ten goede komen."

"Om toekomstige uitdagingen aan te kunnen gaan, zijn e-mobiliteit en innovatieve verkeersoplossingen in steden belangrijke aandachtspunten", vult Steven Armstrong, group vicepresident en president Europe, Middle East and Africa bij Ford, aan. "We hebben in StreetScooter en Deutsche Post DHL Group een deskundige partner gevonden, met een wereldwijd netwerk."

Streetscooter

Naast de ontwikkeling van een nieuwe elektrische bestelauto, breidt Deutsche Post ook de productie van de Streetscooter uit. In de toekomst moeten er 20.000 exemplaren per jaar van de band rollen.

Op dit moment rijden er al 2.500 van de elektrische bestelwagen rond op de Duitse wegen.

Bron & foto: Ford