11-08-2017 09:02 | Door: Hidde Middelweerd

Tesla werkt aan zelfrijdende technologieën voor zijn toekomstige, elektrische vrachtwagen: de Tesla Semi. Deze technologie moet de vrachtwagens in staat stellen om in konvooi-formatie achter elkaar te rijden, ook wel ‘platooning’ genoemd.

Dat meldt Reuters, naar aanleiding van mailverkeer tussen Tesla en de California Department of Motor Vehicles. Tesla heeft het nieuws nog niet bevestigd.

Platooning

In het plan van Tesla moet de leidende truck als begeleider dienen voor een kolonne autonome trucks die hem volgen. Dit wordt ook wel platooning genoemd.

Platooning houdt in dat vrachtwagens vlak achter elkaar gaan rijden, als een konvooi. Op deze manier neemt de luchtweerstand af, wordt het brandstofverbruik teruggedrongen en wordt derhalve ook de uitstoot van schadelijk gassen teruggedrongen.

In het geval van de Tesla Semi, die volledig elektrisch is, resulteert de afname van de luchtweerstand wellicht in een langere actieradius. In ieder geval zijn er in het geval van platooning minder chauffeurs nodig en wordt de algehele efficiëntie van transport vergroot.

Tesla Semi

De Tesla Semi wordt naar verluidt in september officieel onthuld.

Lees ook:

Bron: Reuters | Foto: Tesla