16-08-2017 07:05 | Door: Hidde Middelweerd

Quicargo, een online marktplaats en app voor het verhandelen van laadruimte in vrachtwagens, wil 70.000 lege vrachtwagenritten hebben voorkomen in 2019. Dit staat gelijk aan een CO2-reductie van 4,6 miljoen kilo, ofwel de CO2-uitstoot van 732 Nederlandse huishoudens.

Dat meldt de start-up in een persbericht.

Efficiënter transport

Quicargo hoopt de transportsector efficiënter te maken door vraag en aanbod aan elkaar te koppelen. Een op de vier vrachtwagens die rondrijden op Europese snelwegen is namelijk leeg. Van de vrachtwagens die wél gevuld zijn, is bij 30 procent niet alle laadruimte benut.

Voor transportbedrijven is de app daarnaast een manier om meer vracht te vervoeren en dus de winst te verhogen. Dit is essentieel in de transportsector, stelt Quicargo, aangezien bedrijven met minimale winstmarges werken van slechts 1 of 2 procent.

Live

Quicargo ging in november 2016 van start met een zogeheten soft launch, maar is nu daadwerkelijk live. Verschillende transportbedrijven maken al gebruik van de app, zoals Jan de Rijk Logistics, Speedliner, Steenbergen, Koopman en Van Reenen.

Frank van den Heuvel, director of operations van Quicargo, was eerder te gast bij DuurzaamBV Radio en vertelde uitgebreid over de start-up. Luister het gesprek hier terug:

Bron: Quicargo | Foto: Shutterstock.com