18-08-2017 09:03 | Door: Hidde Middelweerd

Deutsche Post en Ford hebben hun gezamenlijk geproduceerde, elektrische bestelbus gepresenteerd in Keulen. De zogeheten StreetScooter Work XL is gebaseerd op de Ford Transit en beschikt over een modulair accupakket. Hierdoor heeft het voertuig een actieradius van 80 tot maximaal 200 kilometer.

De nieuwe auto's beschikken daarnaast over een laadvolume van 20 kubieke meter. Dat is een flinke verhoging in vergelijking tot zijn voorgangers: de Work (4 kubieke meter) en de Work L (8 kubieke meter). Dat meldt Deutsche Post in een persbericht.

Elektrische bestelbus

Ford en Deutsche Post gaan direct over tot productie van het voertuig. Dit jaar rollen er al 150 StreetScooters van de band in de productiefaciliteit in Aachen. Aan het einde van 2018 moeten er 2.500 elektrische bestelbussen in gebruik zijn.

De elektrische bestelbussen zijn niet alleen voor eigen gebruik. Net als bij voorgaande elektrische modellen, kunnen de bestelbussen ook door derden afgenomen worden.

CO2-reductie

Gebruik van de StreetScooter Work XL heeft een forse CO2-reductie tot gevolg, in vergelijking tot bestelbussen op diesel. De Work XL zorgt voor een CO2-reductie van 5 ton en een brandstofbesparing van 1.900 liter diesel op jaarbasis.

Als de geplande 2.500 bestelbussen aan het einde van 2018 eenmaal in gebruik zijn, zorgt dat jaarlijks dus voor een CO2-besparing van 12.500 ton en een brandstofbesparing van 4,75 miljoen liter.

Bron & foto: Deutsche Post