22-08-2017 09:04 | Door: Hidde Middelweerd

A2B-online Container, GoodFuels en We4Sea slaan de handen ineen om de emissies van twee schepen van A2B-online Container terug te dringen. Door de inzet van big data worden de mogelijkheden voor zuiniger varen in kaart gebracht. De behaalde kostenefficientie door brandstofbesparing wordt vervolgens gebruikt om biobrandstoffen in te zetten. Hierdoor daalt de CO2-uitstoot nog verder.

Dat meldt A2B-online Container in een persbericht.

A2B-online Container biedt short-sea diensten aan vanaf de haven van Moerdijk, naar verschillende havens in het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf hoopt met deze samenwerking de emissieprestaties van twee van zijn schepen te verbeteren: de MS A2B Future en de MS A2B Comfort. We4Sea brengt het besparingspotentieel voor deze schepen in kaart, door middel van big data. Goodfuels levert de biobrandstof.

Big data

We4Sea verzamelt data over bijvoorbeeld weersomstandigheden, stroming, wind en de vaarsnelheid van het schip. Dit wordt vervolgens gecombineerd met technisch-operationele meetgegevens. Door deze data te combineren, komen er mogelijkheden aan het licht om zuiniger te varen.

Biobrandstof

GoodFuels Marine is leverancier van duurzame biobrandstoffen, geproduceerd uit gecertificeerde afvalstromen die niet ingezet kunnen worden in andere industrieën. De duurzame brandstof is mengbaar met fossiele gasolie en vereist geen aanpassing aan de motor of infrastructuur.

Hoeveel biobrandstof A2B-online Container zal gebruiken, is afhankelijk van de kostenbesparing die het samen met We4Sea zal realiseren.

Meer lezen over de duurzame kansen van digitalisering? Klik hier om te lezen over succesvolle businesscases en de laatste ontwikkelingen binnen dit thema

Bron & foto: A2B-online Container