24-08-2017 12:27 | Door: Hidde Middelweerd

De Britse Royal Mail gaat het aankomende jaar negen elektrische trucks van het bedrijf Arrival testen.

Dat meldt Wired.

Elektrische truck

De truck van Arrival beschikt over grote voorruiten die de bestuurder voorzien van een breder gezichtsveld dan traditionele trucks. De actieradius van de truck bedraagt ruim 160 kilometer. Royal Mail is de eerste partij die de trucks van Arrival in gebruik neemt. Arrival stelt dat zijn fabriek in staat is om jaarlijks 50.000 van deze trucks te bouwen. De productie ervan zou daarnaast volledig kunnen worden uitgevoerd door robots.

De elektrische trucks worden ingezet in Londen, om pakketten en post te vervoeren van een distributiecentrum naar eindklanten in de omliggende regio.

Peugeot

Eerder schafte de Royal Mail al honderd elektrische trucks van Peugeot aan. In totaal heeft het postbedrijf ruim 49.000 trucks in gebruik.

Elektrisch transport

Elektrische trucks bieden een interessante kans om zowel luchtvervuiling als geluidsoverlast binnen de stadsgrenzen terug te dringen. Gerenommeerde fabrikanten als Daimler en MAN hebben elektrische trucks en bussen in productie. Maar ook minder bekende merken als Emoss en Einride werken aan innovatieve concepten.

Bron: Wired | Foto: Arrival