22-09-2017 09:32 | Door: Hidde Middelweerd

PostNL heeft zijn negentiende distributiecentrum in gebruik genomen. Het dc, gelegen in Nieuwegein, is met 9.400 vierkante meter het grootste distributiecentrum dat PostNL in gebruik heeft. Dankzij het gebruik van duurzame materialen, installaties voor warmteterugwinning en zonnepanelen op het dak werd het dc beloond met het Breeam-NL certificaat ‘Excellent’.

Dat meldt PostNL in een persbericht.

Liesbeth Kaashoek, directeur Pakketten en Logistiek van PostNL, in het persbericht: “Om in te spelen op de groei van e-commerce, investeren wij in onze pakketten- en logistiekinfrastructuur. Vanuit Nieuwegein bezorgen we aan consumenten in de regio en bedrijven, groothandels, ziekenhuizen en apotheken in heel Nederland. We bedienen daarmee een groot deel van de markt.”

PostNL

PostNL ontving eerder al het Breeam-NL keurmerk voor twee andere logistieke gebouwen, in Den Haag en Den Hoorn. Deze certificering was bijzonder, omdat logistieke gebouwen eerder nog niet beoordeeld konden worden voor Breeam-NL; er bestond nog geen geschikt keurmerk voor.

PostNL was toentertijd aanjager in het realiseren van een keurmerk voor logistieke gebouwen. Annemarie van Doorn, directeur van Dutch Green Building Council, verantwoordelijk voor het Breeam-NL keurmerk, in een persbericht van PostNL: “Het is mede doordat PostNL erom vroeg, dat er nu een keurmerk komt voor dit type gebouwen.”

Tegenwoordig is dit keurmerk beschikbaar voor de gehele logistieke sector.

Lees ook:

PostNL: ‘Verduurzaming van logistiek is geen revolutie, maar een evolutie’

Bron & foto: PostNL