28-09-2017 16:22 | Door: Hidde Middelweerd

DNV GL zet, als eerste certificatie-instelling ter wereld, blockchain in om verleende certificaten veilig en transparant op te slaan. De besloten blockchain kwam tot stand in samenwerking met het Emea Blockchain Lab van Deloitte.

“Dit is een van de eerste blockchain-toepassingen buiten de financiële wereld en een voorbeeld van de onbegrensde mogelijkheden van deze technologie. Binnen niet al te lange tijd zal er in alle belangrijke sectoren sprake zijn van concepten, prototypes en investeringen op het gebied van blockchain”, zegt Martin Bryn, partner bij Deloitte, in het persbericht.

Certificering

DNV GL – Business Assurance certificeert in verschillende sectoren de processen, producten, faciliteiten en supply chains van bedrijven, volgens nationale en internationale normen. Inmiddels heeft het bedrijf meer dan 90.000 certificaten verleend.

Met blockchain is DNV GL in staat om de certificaten digitaal te labelen, traceerbaar te maken en decentraal op te slaan. Dit stelt bedrijven in staat om hun certificaten transparant en veilig beschikbaar te stellen aan derden. Daarnaast maakt de technologie het mogelijk om fraude op dit gebied op te sporen.

“We werken al 150 jaar aan het opbouwen van vertrouwen, maar in deze tijden van digitale transformatie vraagt de volatiele zakelijke omgeving om steeds meer transparantie”, legt Luca Crisciotti, CEO van DNV GL – Business Assurance, uit in het persbericht.

“Dat we onze certificaten in de blockchain hebben gezet, is de eerste stap in de richting van een nieuw digitaal waarborgingsconcept. We willen blockchain-technologie en andere baanbrekende technologieën gebruiken om nieuwe diensten aan te bieden en waarde voor onze klanten te scheppen”, vult Renato Grottola, directeur Global Digital Transformation bij DNV GL – Business Assurance, aan.

Lees ook:

Bron & afbeelding: DNV GL