04-10-2017 10:35 | Door: Rianne Lachmeijer

Marktpartijen, opdrachtgevers en kennisinstituten uit de bouwsector gaan hun kennis delen over slimme bouwlogistiek. Dit heeft positieve effecten op kosten, congestie en CO2-uitstoot. Daartoe ondertekenden tweeëntwintig partijen uit de bouwsector de Green Deal Bouwlogistiek.

Dat meldt Rijkswaterstaat in een persbericht.

De bouwsector is verantwoordelijk voor een derde van het aantal transportbewegingen in Nederland. Een betere samenwerking op het gebied van bouwlogistiek draagt bij aan verbetering van de verkeersdoorstroming op het wegennet, de beperking van bouwhinder voor de omgeving en beperkt de CO2-uitstoot. Tot slot verhoogt een betere samenwerking de veiligheid, aldus Rijkswaterstaat.

Green Deal

Ondertekening van de Green Deal betekent dat de partijen zich verplichten om in de looptijd van de deal vijf projecten uit te voeren met slimme bouwlogistiek. Bouwers, installateurs, transporteurs en toeleveranciers worden uitgedaagd  op een andere manier naar het te kijken. Dat betekent bijvoorbeeld dat zij logistiek eerder in het proces bespreekbaar maken.

Lees ook:

Bron: Rijkswaterstaat | Afbeelding: Shutterstock.com