12-10-2017 18:02 | Door: Hidde Middelweerd

Volkswagen zet zijn elektrische strategie kracht bij door ook op het gebied van trucks en bussen vol in zetten op elektrische aandrijvingen. De autofabrikant trekt maar liefst € 1,4 mrd uit om elektrische aandrijvingen, systemen voor autonoom transport en cloud-based sofware te ontwikkelen.

Dat meldt Reuters.

Andreas Renschler, hoofd van de truck- en bus-divisie van Volkswagen: “We geloven in een wijde selectie van alternatieve aandrijvingen en brandstoffen. Zodat we in elke regio kunnen leveren, afhankelijk van de vraag en mogelijkheden.”

Renschler verwacht dat elektrische trucks voor lokale leveringen in 2025 een marktaandeel van ongeveer 5 procent zullen hebben.

Naar verwachting komt Volkswagen in 2020 met een elektrische truck op de markt: de e-Delivery. Man en Scania, waar Volkswagen een aanzienlijk belang in heeft, brengen volgend jaar elektrische bussen naar de Europese markt.

Elektrische auto’s

Ook op het gebied van elektrische auto’s zijn de ambities van Volkswagen hoog. In 2030 wil het automerk al zijn modellen ook als elektrische variant aanbieden. Om dit te kunnen doen, werd een bedrag van € 70 mrd uitgetrokken.

Lees ook:

Bron: Reuters | Foto: Shutterstock.com