18-10-2017 10:34 | Door: Hidde Middelweerd

Qantas, de oudste en grootste vliegtuigmaatschappij van Australië, vliegt vanaf 2020 op biobrandstof tussen Melbourne en Los Angeles.

Dat meldt de maatschappij is een persbericht. Qantas is de eerste Australische vliegtuigmaatschappij die biobrandstof inzet.

Biobrandstof

In de aankomende tien jaar koopt Qantas jaarlijks 30 miljoen liter hernieuwbare vliegtuigbrandstof in van het Amerikaanse SG Preston. De brandstof wordt ingezet voor vliegtuigen die tussen Australië en de Verenigde Staten vliegen. In 2012 maakte Qantas al succesvolle testvluchten op de biobrandstof van SG Preston.

De brandstof van SG Preston bestaat voor 50 procent uit plantaardige oliën, die niet bruikbaar zijn voor de voedselindustrie. De overige 50 procent is traditionele vliegtuigbrandstof. Volgens SG Preston doen de prestaties van de brandstof niet onder voor die van traditionele vliegtuigbrandstof. De biobrandstof stoot tijdens zijn levensloop echter 50 procent minder CO2 uit dan traditionele brandstoffen.

Verenigde Staten

“We hebben voor SG Preston gekozen, omdat de industrie voor biobrandstof verder gevorderd is in de Verenigde Staten”, stelt Gareth Evans, CEO van Qantas, in het persbericht. “We beschikken dankzij dit partnership nu over een betrouwbare bron van brandstof voor onze vliegtuigen in Los Angeles. Ondertussen blijven we de mogelijkheden en kansen voor biobrandstof in Australië onderzoeken.”

Bron: Qantas | Foto: Shutterstock.com