19-10-2017 12:59 | Door: Hidde Middelweerd

De transportsector krijgt een financiële injectie van € 30 mln van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Het geld is bedoeld voor nieuwe innovaties die de sector verduurzamen, zoals een vuilniswagen op waterstof, pakketbezorging met elektrische busjes en biobrandstof gemaakt van algen.

Dat meldt de Rijkoverheid. De financiële injectie moet zorgen voor een snellere transitie naar duurzaam transport.

Subsidie

De Demonstratieregeling Klimaattechnologieën en -innovaties in transport (DKTI-Transport), zoals de regeling heet, is gericht op ondernemers en kennisinstellingen uit de transport- en vervoerssector die willen investeren in verduurzaming. Met de investering vanuit de overheid worden ze hierin financieel ondersteunt. De regeling loopt tot 2021.

Bedrijven kunnen met hun idee(en) aankloppen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, waarna een onafhankelijke expertgroep het idee beoordeeld. Naar aanleiding van deze beoordeling besluit de RVO of er subsidie toegewezen wordt.

Emissievrije bussen

Van de € 30 mln is € 6 mln gereserveerd voor de opkomst van emissievrije bussen. Vanaf 2025 moeten alle nieuwe bussen in Nederland namelijk zonder schadelijke uitstoot rijden. 

Bron: Rijksoverheid | Foto: Shutterstock.com