27-10-2017 07:33 | Door: Hidde Middelweerd

Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation (MFTBC), onderdeel van moederbedrijf Daimler Trucks, heeft tijdens de Tokyo Motor Show aangekondigd dat het bedrijf zijn complete lijn van trucks en bussen zal elektrificeren. Daarnaast werd het doek getrokken van een zware vrachtwagen met een volledig elektrische aandrijving.

De truck, genaamd E-Fuso Vision One, heeft een actieradius van 350 kilometer. Dat meldt Daimler in een persbericht.

Elektrische truck

De elektrische truck heeft een opslagruimte van 11 ton. Daarnaast kan hij worden uitgerust met een accupakket van maximaal 300 kilowattuur, wat resulteert in een indrukwekkende actieradius van 350 kilometer.

Daimler stelt in het persbericht dat de technologie voor elektrische aandrijvingen nog veel stappen moet zetten, voordat die geschikt is voor zwaar transport over lange afstanden. De E-Fuso Vision One heeft echt wel potentie als transportmiddel tussen steden.

De E-Fuso Vision One dient als blauwdruk voor de doelstelling van Fuso om al zijn modellen elektrisch op de markt te brengen.

eCanter

Eerder lanceerde Fuso al de eCanter, een lichte vrachtwagen die in serieproductie genomen wordt. De eerste exemplaren hiervan zijn inmiddels overhandigd aan klanten in Japan.

Bron & afbeelding: Daimler