08-11-2017 14:33 | Door: Hidde Middelweerd

Het Amerikaanse Workhorse heeft plannen om een bestelbus met een landingsplatform voor drones naar de markt te brengen. De drones worden ingezet voor een efficiëntere en duurzamere last mile.

Dat meldt Electrek. Het elektrische conceptvoertuig, genaamd de N-Gen, heeft een actieradius van 160 kilometer. Door middel van een range extender op gas kan de actieradius vergroot worden met 120 kilometer.

Last mile

Stephen Burns, CEO van Workhorse, in een statement: “De N-Gen representeert een nieuw tijdperk voor de last mile logistiek. We zetten met dit voertuig in op een transformatie van de transportsector.”

Die transformatie beperkt zich niet tot een elektrische aandrijving. De bestelbus is namelijk zo ontworpen om te kunnen samenwerken met de HorseFly: een autonome drone, die in staat is om pakketjes van maximaal 4,5 kilo te vervoeren. In de praktijk betekent dit dat de bestelbus in een wijk wordt geparkeerd, waarna de drone pakketjes naar hun eindbestemming brengt.

Workhorse heeft overeenkomsten gesloten met verschillende steden in de Verenigde Staten, om de elektrische bestelbus in de nabije toekomst te testen.

UPS

Eerder werkte Workhorse al samen met UPS, om deze nieuwe vorm van last mile logistiek in de praktijk te testen.

Bron: Electrek | Foto: Workhorse