22-11-2017 09:10 | Door: Hidde Middelweerd

Mercedes-Benz Vans gaat al zijn commercieel beschikbare bestelbussen ook met elektrische aandrijving aanbieden. Het eerste wapenfeit in de implementatie van deze strategie is de eVito: een elektrische bestelbus met een maximale actieradius van 150 kilometer.

Dat meldt moederbedrijf Daimler in een persbericht.

Elektrische bestelbus

De elektrische eVito is vanaf nu te bestellen in Duitsland. De eerste exemplaren worden in de tweede helft van 2018 geleverd. Mercedes verwacht vanaf 2019 ook andere modellen met elektrische aandrijving aan te bieden.

“We zijn ervan overtuigd dat elektrische aandrijvingen voor onze bestelbussen een absolute noodzaak zijn, zeker voor stedelijke gebieden”, zegt Volker Mornhinweg, directeur van Mercedes-Benz Vans. “We willen echter laten zien dat elektrische voertuigen prima kunnen concurreren met traditionele voertuigen op het gebied van winstgevendheid.”

De eVito krijgt een prijskaartje van € 39.990. De bestelbus is daarmee duurder dan zijn diesel aangedreven broertje, maar volgens Mercedes-Benz wordt dit tenietgedaan door lagere energie- en onderhoudskosten.

Actieradius

Met een batterijpakket van 41,4 kilowattuur heeft de eVito een maximale actieradius van 150 kilometer. Zelfs in slechte omstandigheden, zoals lage temperatuur en een volle laadruimte, zal het bereik op een volle batterij niet onder de 100 kilometer komen.

Mercedes-Benz richt zich met de elektrische bestelbus dan ook op transport en logistiek in stedelijke gebieden.

Bron & foto: Daimler