14-01-2018 09:47 | Door: Hidde Middelweerd

Deudekom verhuizingen zet twee elektrische trucks in. De emissievrije voertuigen zijn gebouwd door Ginaf en worden ingezet om emissievrije verhuizingen en goederentransport aan te kunnen bieden.

Deudekom heeft hiermee zes elektrische bedrijfsvoertuigen in gebruik. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Elektrisch vervoer

“Wij hebben in 2012 besloten dat het roer om moest. Dat bleek achteraf het juiste moment, want nu sluiten wij daarmee steeds beter aan op de plannen van Amsterdam om de binnenstad geheel zero emissie te gaan bevoorraden”, vertelt directeur Jan van Deudekom in het persbericht.

De twee nieuwe, elektrische voertuigen zijn exemplaren van de Iveco Daily 72C17, die vervolgens zijn uitgerust met een elektrische aandrijving. Beide auto’s hebben een accupakket van 92 kilowattuur, waarmee een actieradius van 140 tot 180 kilometer mogelijk is. Meer dan genoeg voor in de stad, stelt Deudekom.

Optimaal inzetten

 “We hebben er lang op moeten wachten,” vertelt wagenparkbeheerder Fred Helsloot over de Iveco’s. “Want eigenlijk hadden we ze al eind 2016 verwacht. Maar nu hebben we dan ook precies wat we willen. Met de dubbelcabine voertuigen kunnen we behalve verhuizen ook een complete verhuisploeg met hun uitrusting op een adres afzetten, voor bijvoorbeeld een interne verhuizing en dan doorrijden naar een andere klus. Zo kunnen we de auto optimaal inzetten.”

Bron & foto: Deudekom