24-01-2018 15:05 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

 

KLM heeft een nieuwe partner mogen verwelkomen bij het ‘Corporate BioFuel Programme.’ Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) gaat duurzame biobrandstof voor al haar zakelijke vluchten inkopen.

Door deelname aan het zakelijke biobrandstofprogramma dragen bedrijven bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot door luchtvaart en de ontwikkeling van de biobrandstofmarkt. Zij betalen namelijk een toeslag, die gelijk is aan het prijsverschil tussen biobrandstof en kerosine. KLM investeert deze bijdrage vervolgens in duurzame biobrandstoffen.

Reductie CO2-uitstoot

 “Voor onze internationale samenwerkingsverbanden reizen onze medewerkers regelmatig”, zegt Michiel van Dorst, CEO van LVNL, in een persbericht. “LVNL draagt graag bij aan duurzame ontwikkeling van de luchtvaart door 100 procent van de CO2 van onze zakelijke KLM-vluchten te compenseren.”

Andere partners in het biobrandstofprogramma zoals TU Delft, Gemeente Amsterdam en Accenture gingen LVNL voor.

​Biobrandstof versus fossiele brandstof

KLM wil haar CO2-uitstoot per passagier met 20 procent hebben verlaagd in 2020, in vergelijking met 2011. De luchtvaartmaatschappij investeert in duurzame biobrandstof omdat dit in vergelijking met fossiele brandstof tot 80 procent minder CO2-uitstoot kan leiden. 

Bekijk ook deze infographic over de milieu-impact van de luchtvaart:

 

Bron: KLM | Foto: Adobe Stock