25-01-2018 16:03 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Een betere beschikbaarheid van biobrandstoffen moet de verduurzaming van de Europese binnenvaart versnellen. Bunkerbedrijf Reinplus Fiwado Bunker gaat met GoodFuels Marine samenwerken om het aanbod in zijn bunkernetwerk uit te breiden met duurzame biobrandstoffen.

Reinplus Fiwado Bunker, onderdeel van Varo Energy, is een onafhankelijk bunkerbedrijf. GoodFuels Marine ontwikkelt en levert de duurzame biobrandstoffen.

Schonere scheepvaart

De CO2-uitstoot in de binnenvaart is veel lager dan bijvoorbeeld in het wegtransport. Vooralsnog minder strenge emissienormen voor scheepsmotoren leiden echter tot een gelijke verontreinigende uitstoot. 

Lees ook:

De inzet van de biobrandstoffen kan de CO2-uitstoot verder verlagen. In vergelijking met fossiele brandstoffen is de CO2-uitstoot met biobbrandstoffen 90 procent lager. Bovendien bevatten biobrandstoffen geen zwavel en zorgen ze voor verbetering van de luchtkwaliteit. De biobrandstoffen zijn geschikt voor elke scheepsmotor.

"Door klimaatdoelstellingen en toenemende emissie-eisen neemt de vraag naar alternatieve brandstoffen voor de scheepvaart verder toe. “Wij zijn er trots op dat we door de samenwerking met GoodFuels Marine nu ook onze binnenvaartklanten kunnen voorzien van duurzame biobrandstoffen”, zegt Ben van Kol, managing director van Reinplus Fiwado Bunker.

Het is de bedoeling dat de biobrandstoffen zo snel mogelijk verkrijgbaar zijn binnen Reinplus Fiwado Bunker's gehele bunkernetwerk in de regio Amsterdam-Rotterdam-Antwerpen.

Bron: Reinplus Fiwado Bunker | Foto: Adobe Stock