07-03-2018 14:31 | Door: Hidde Middelweerd

De gemeente Den Haag zet een belangrijke stap op het gebied van duurzame logistiek en transport. Vanaf 2025 mogen winkels, horeca, kantoren en bewoners alleen nog bevoorraad worden met emissievrije voertuigen.

De gemeente gaat hiermee aan de slag met verschillende partijen, zoals de Binnenstad Ondernemers Federatie, Koninklijke Horeca Nederland en Stichting Binnenstad. Deze partijen ondertekenden Convenant Stedelijke Distributie. Dat meldt NU.nl.

Elektrisch vervoer

De partijen gaan verschillende initiatieven uitwerken en implementeren om de doelstelling voor 2025 te behalen. Zo kan de bevoorrading in de binnenstad slimmer georganiseerd worden. Ook moeten subsidies op emissievrije voertuigen, zoals elektrische bestelbusjes, een bijdrage leveren.

Hier heeft Den Haag al ervaring mee. In 2016 stelde de gemeente al € 600.000 subsidie beschikbaar voor elektrisch vervoer, waarvan € 400.000 was weggelegd voor elektrische bestelwagens en taxi's.

Duurzame logistiek

Duurzame vormen van stedelijke logistiek en transport zijn er inmiddels in overvloed. Denk hierbij aan elektrische trucks en bestelbusjes. Maar ook innovatievere vormen steken steeds vaker de kop op, zoals elektrische bakfietsen.

Benieuwd naar de logistiek van de toekomst? Bekijk deze infographic:

Bron: Nu.nl | Foto: Adobe stock