08-03-2018 12:02 | Door: Hidde Middelweerd

Tesla heeft de elektrische Tesla Semi al in gebruik genomen. Topman Elon Musk deelde een foto waarin te zien is dat twee elektrische trucks wegrijden, voor hun eerste trip tussen de Gigafactory 1 in Nevada en de autofabriek van Tesla in Fremont.

Tesla Semi

Musk liet eerder al weten dat Tesla de elektrische trucks eerst zelf in gebruik zou nemen. De trucks worden ingezet om batterijen te transporten van de Gigafactory, waar ze geproduceerd worden, naar Tesla’s fabriek in Fremont. De kortste route tussen deze twee fabrieken is 415 kilometer lang, wat de elektrische truck moet kunnen afleggen, ook met een volle laadruimte.

De Tesla Semi krijgt namelijk een verwachte actieradius van 800 kilometer en moet in staat zijn om 650 kilometer bij te laden binnen 30 minuten. De langverwachte elektrische vrachtwagen krijgt een prijskaartje van $ 150.000 en wordt in 2019 in productie genomen.

Elektrische trucks

Als de truck op de markt verschijnt, krijgt hij wel te maken met concurrentie. Start-ups als Cummins en Thor Trucks werken ook aan een elektrische truck, net als gerenommeerde merken als Volvo Trucks en Daimler.

De Tesla Semi is in ieder geval al razend populair. Verschillende bedrijven, zoals UPS, Budweiser en Pepsico, bestelden al meerdere exemplaren van de elektrische truck.

Bron: Elon Musk | Foto: Tesla