27-03-2018 15:01 | Door: Hidde Middelweerd

De MAN eTGE, een volledig elektrische bestelwagen, is in de verkoop gegaan. Vanaf juli wordt de emissievrije auto in massaproductie genomen.

De MAN eTGE heeft een actieradius van 160 kilometer en een laadruimte van 950 tot 1.700 kilo.

Elektrische wagens

Met de bestelwagen speelt MAN in op de toenemende vraag naar emissievrij transport in binnensteden. Luchtkwaliteit in steden wordt een steeds groter probleem, met transport en personenvervoer als belangrijke boosdoeners. Elektrisch transport kan dan ook een van de oplossingen zijn, om de luchtkwaliteit in steden te verbeteren.

De actieradius van 160 kilometer lijkt misschien beperkt, maar meer dan 70 procent van commerciële voertuigen in steden rijden niet meer dan 100 kilometer per dag, stelt MAN. De bestelwagen is dan ook toereikend voor logistieke operaties in de binnenstad.

De bestelwagens zal € 69.500 kosten en wordt als eerste ingezet in stedelijke gebieden in Duitsland, Belgie, Oostenrijk, Frankrijk, Noorwegen en Nederland.

Laadpalen

De laadtijd van de MAN eTGE verschilt per laadpaal. Bij een laadpaal van 40 kilowatt, is de elektrische bestelwagen binnen 45 minuten voor 80 procent opgeladen. Via een wallbox duurt het ongeveer 5,5 uur om volledig bij te laden.

Lees ook:

Bron & afbeelding: MAN