03-04-2018 15:04 | Door: Hidde Middelweerd

UPS heeft nieuwe laadoplossingen geïntroduceerd in Londen, die ertoe moeten leiden dat de logistiek dienstverlener op termijn volledig elektrisch kan bezorgen in de stad.

Eerder was dit niet mogelijk, stelt UPS, vanwege het lokale elektriciteitsnet. Het was namelijk niet mogelijk om de volledige vloot van UPS, bestaande uit 170 trucks, tegelijkertijd op te laden. Dit zette te veel druk op het net. De limiet stond daarom op 65.

Door de introductie van een ‘radicaal nieuwe laadinfrastructuur’ is deze limiet verleden tijd, stelt UPS in een persbericht: ‘Deze doorbraak betekent het begin van het einde voor traditionele verbrandingsmotoren.’

Laadpalen

UPS sloeg de handen ineen met UK Power Networks en Cross River Partnership voor de ontwikkeling van een nieuwe opzet, die moet zorgen voor slimmere laadprocessen. Dat werkt als volgt: in plaats van het uitbreiden van het elektriciteitsnet en het upgraden van UPS’ connectie aan het elektriciteitsnet, zet UPS in op opslagbatterijen, een smart grid en lokale opwekking van duurzame energie.

Door de elektrische trucks op slimmere momenten op te laden en ten dele gebruik te maken van de opslagbatterijen en lokaal opgewekte duurzame energie, wordt het lokale elektriciteitsnet ontlast. Dit stelt UPS in staat om meer elektrische trucks tegelijkertijd op te laden en zijn gehele Londense vloot op termijn elektrisch te maken.

In eerste instantie maakt UPS gebruik van nieuwe opslagbatterijen, maar in de toekomst zouden ook gebruikte batterijen een rol van waarde kunnen spelen.

UPS en elektrisch rijden

UPS heeft inmiddels meer dan 300 volledig elektrische voertuigen in gebruik en bijna 700 hybride varianten. Daarnaast bestelde het onlangs 125 exemplaren van de langverwachte Tesla Semi en is het een van de eerste bedrijven die de eCanter van Daimler in gebruik nam.

Ook het Amerikaanse Workhorse kreeg onlangs een grote order van UPS binnen: 50 elektrische trucks. “Technologie op het gebied van elektrisch vervoer ontwikkelt zich tegenwoordig in rap tempo”, stelde Carlton Rose, president van global fleet maintenance & engineering bij UPS, eerder. “Dit stelt ons in staat om elektrische besteltrucks op grotere schaal in te zetten en onze afhankelijkheid van diesel en benzine terug te dringen.”

Bron & afbeelding: UPS