11-04-2018 08:59 | Door: Hidde Middelweerd

Volkswagen Commercial Vehicles presenteert binnenkort een nieuwe bestelbus aan de wereld. De eCrafter is volledig elektrisch en krijgt een actieradius van 160 kilometer.

De eCrafter wordt op 24 april gepresenteerd tijdens de Commercial Vehicle Show in Birmingham, Verenigd Koninkrijk.

Elektrisch transport

Hoewel de elektrische bestelbus pas in september op de markt verschijnt, wordt hij al een tijdje getest door klanten. De eerste exemplaren van de eCrafter werden eind vorig jaar overhandigd aan de eerste Europese klanten.

Vanaf mei wordt de bestelbus ook door Britse klanten getest, te weten: Gatwick Airport, Heathrow Airport, City of London Corporation en de London Borough of Southwark.

Lees ook: 

Elektrische bestelbus

Net als de Crafter, de fossiele variant van de bestelbus, werd de eCrafter ontwikkeld in samenwerking met klanten. Op deze manier hoopt Volkswagen een bestelbus te ontwikkelen die voldoet aan alle wensen van de klanten die het voor ogen heeft.

Volkswagen richt zich hierbij op een doelgroep die gemiddeld 70 tot 100 kilometer afleggen voor transportdoeleinden. De bestelbus leent zich dan ook vooral voor stadslogistiek. Naast een actieradius van 160 kilometer zal de bestelbus beschikken over een topsnelheid van ongeveer 90 kilometer per uur.

Elektrisch laden

De bestelbus is in staat om voor 80 procent bij te laden aan een snellader binnen 45 minuten. Bij een conventionele laadpaal duurt het ongeveer 5,5 uur om de batterij volledig op te laden.

De batterij van eCrafter is volledig geïntegreerd in de onderkant van de bestelbus. Hierdoor blijft het laadvolume hetzelfde als die van de originele Crafter.

Lees ook:

Bron & afbeelding: Volkswagen Commercial Vehicles