14-05-2018 08:23 | Door: Hidde Middelweerd

Volvo Trucks trok drie week geleden het doek van zijn allereerste elektrische truck: de FL Electric. Het elektrische aanbod van de truckbouwer is drie weken later al uitgebreid met een tweede elektrische truck: de FE Electric.

De nieuwste elektrische truck is ontwikkeld voor zwaarder transport in de binnenstad en gaat in 2019 in de verkoop.

Elektrische truck

“Met de introductie van de FE Electric nemen we wederom een stap in de richting van een aanbod van volledig geëlektrificeerde transportoplossingen”, zegt Claes Nilsson, president van Volvo Trucks. “Onze trucks openen nieuwe deuren voor steden om luchtkwaliteit te verbeteren en geluidsoverlast en CO2-uitstoot terug te dringen.”

De nieuwe elektrische truck heeft een actieradius van 200 kilometer dankzij een batterij van maximaal 300 kilowattuur. Aan een snellader van 150 kilowatt kan de truck binnen 1,5 uur opladen. Aan een normale laadpaal is de laadtijd ongeveer 10 uur.

De elektrische truck is beduidend groter dan zijn recente voorganger en kan bijvoorbeeld ingezet worden als afvalwagen.

Elektrisch transport

Steeds meer fabrikanten voegen trucks met elektrische aandrijving toe aan hun portfolio, zoals Mercedes-Benz, Daimler en Tesla. Ook grote logistieke dienstverleners, zoals UPS en Deutsche Post, laten zien dat elektrisch transport de toekomst heeft.

Luister ook:

Bron & afbeelding: Volvo Trucks