01-06-2018 12:34 | Door: Hidde Middelweerd

PostNL heeft de allereerste Europese exemplaren van de volledig elektrische Renault Master Z.E. in gebruik genomen. PostNL zet de elektrische bestelbussen in om uitstootvrij de kunnen bezorgen in de binnensteden van Utrecht en Leeuwarden.

In een later stadium wordt de elektrische bestelbus ook in Amsterdam ingezet. In totaal heeft PostNL zeventien exemplaren van de Master Z.E. besteld.

Elektrisch rijden

De elektrische bestelbussen van Renault zijn onderdeel van PostNL’s plannen om te verduurzamen. Liesbeth Kaashoek, directeur Pakketten en Logistiek bij PostNL: “PostNL investeert in duurzaamheid. Zo bouwen wij onze nieuwe pakkettensorteercentra met de meest duurzame materialen en plaatsen we zonnepanelen op de daken. Ook vergroenen wij ons wagenpark met verschillende modellen elektrische voertuigen. Daarom zijn wij trots dat we als eerste partij in Europa met de elektrische Renault Master Z.E. gaan rijden."

PostNL

PostNL zet al langer in op elektrische transport. Zo rijdt het bedrijf inmiddels met 60 elektrische bakfietsen rond in Amsterdam. Ook op de Waddeneilanden bezorgt PostNL al tijden uitstootvrij.

Lees ook:

Bron & afbeelding: PostNL