27-06-2018 16:47 | Door: Britt van den Elshout

Canadese en Europese hyperloopbedrijven gaan samenwerken om internationale standaarden en regelgeving vast te leggen. Het doel hiervan is om een wereldwijde implementatie van de hyperloop te realiseren.

De bedrijven hebben vandaag de oprichting van een internationale coöperatie aangekondigd die zich gaat bezighouden met het definiëren, vastleggen en standaardiseren van de procedures en het raamwerk voor het reguleren van op vacuüm gebaseerde hyperloop transportsystemen.

Wat is de hyperloop?

De hyperloop is een veilig, snel en energiezuinig vervoerssysteem voor het vervoer van grote groepen personen en goederen tussen steden, landen en over continenten. Autonome voertuigen bewegen zich door middel van een magnetisch zweefsysteem voort door een vrijwel vacuüm buizennetwerk. Dankzij het buizennetwerk kan er veilig gereisd worden op hoge snelheid.

Samenwerking is van belang

De coöperatie bestaat uit marktleiders op het gebied van de hyperloopontwikkeling, waaronder TransPod uit Canada, met kantoren in Italië en Frankrijk, Hardt hyperloop uit Nederland, Zeleros Hyperloop uit Spanje en Hyper Poland uit Polen.

Juan Vicén, medeoprichter en CMO van Zeleros: “Wij staan aan het begin van een nieuw tijdperk op het gebied van transport. Samenwerking bij de standaardisatie van hyperloop is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de hele wereld kan meeprofiteren. Dit is het moment om het volledige potentieel van wereldwijde innovatie aan te tonen.”  

Naast Zeleros benadrukken ook alle andere partijen het belang van samenwerking. Het partnerschap staat daarom open voor alle industriële executives, onderzoeksinstituten, toezichthouders en overheden die mee willen werken aan een gezamenlijke routekaart voor standaardisatie en regelgeving. Ondertussen blijven alle bedrijven wel onafhankelijk opereren.

Lees ook: 

Bron & Foto: Hardt Hyperloop