09-08-2018 12:05 | Door: Hidde Middelweerd

Logistieke dienstverleners opgelet: de volledig elektrische bedrijfswagens van Streetscooter zijn nu ook beschikbaar op de Nederlandse markt. Louwman Group is aangesteld als officiële dealer van de emissievrije voertuigen.

De Streetscooter is een initiatief van Deutsche Post, wereldwijd bekend als DHL, die de elektrische bestelauto in eigen huis ontwikkelde. Het bedrijf biedt het voertuig echter ook aan derden aan.

Elektrisch rijden

In Duitsland is de Streetscooter bijzonder populair. Het is inmiddels de bestverkochte bedrijfswagen bij onze oosterburen. Het bedrijf verkoopt inmiddels ook elektrische bestelfietsen en ontwikkelde samen met Ford een grotere bestelwagen dan zijn voorganger.

De elektrische bedrijfswagens van Streetscooter gaan in eerste instantie in de verkoop vanuit showrooms in Amsterdam en Veghel, vertelt Eric Louwman, president van Louwman Group, in een persbericht: “Voor service kunnen gebruikers terecht bij meerdere locaties in Nederland. We streven naar een landelijk dekkend netwerk, waarbij de focus ligt op de zakelijke markt.”

Streetscooter

Achim Kamper, CEO van Streetscooter, is blij met de uitbreiding naar de Nederlandse markt: “In Duitsland hebben we met succes meer dan 6.000 voertuigen op de weg gezet. We willen nu graag bijdragen aan het doel van de Nederlandse regering om de CO2-uitstoot tegen 2030 met 49 procent te verminderen. We hopen Nederlandse bedrijven te kunnen ondersteunen die van plan zijn milieuvriendelijke voertuigen in hun wagenpark op te nemen.”

Duurzaam transport

Bedrijven hebben steeds meer opties in het verduurzamen van hun wagenpark. De Streetscooter is namelijk slechts één van de opties die men tegenwoordig heeft in de overstap naar elektrisch transport. Zo neemt MAN binnenkort een elektrische bestelwagen in massaproductie. Ook Volkswagen, Mercedes-Benz en Renault hebben een emissievrije bestelbus op de markt gebracht.

Ook in het wat grotere segment wordt het aantal opties steeds groter. VDL, Tesla, Volvo en Daimler zijn slechts enkele namen van fabrikanten die een elektrische truck in ontwikkeling hebben.

Lees ook:

Bron: Louwman | Foto: Streetscooter