11-12-2014 12:25 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

DHL neemt StreetScooter over. De voormalige start-up maakte al elektrische voertuigen voor de logistieke dienstverlener.

Met de koop brengt DHL de ontwikkeling en productie van zijn elektrische voertuigen onder in eigen huis. StreetScooter is een spin-off van de RWTH Aachen University. Inmiddels is het innovatieve autoconcept uitgegroeid tot een consortium van tachtig bedrijven uit de automobielindustrie, waaronder NedCar. Het bedrijf bestaat sinds 2010 en heeft zeventig werknemers. Sinds het begin van de productie in 2013, rolden er 200 StreetScooters van de band.

DHL nam in 2013 zijn eerste elektrische bestelauto van StreetScooter in gebruik. In Duitsland rijdt het bedrijf in totaal met vijftig elektrische wagens. Wereldwijd zijn dat er 300. De postreus spant zich in het kader van zijn GoGreen-programma in om de CO2-uitstoot omlaag te brengen. In 2020 moet de emissie van broeikasgassen 30 procent lager zijn dan in 2007.

DHL introduceerde eerder dit jaar in Nederland pakketautomaten waar mensen op ieder moment van de dag pakjes kunnen versturen en ophalen. Dat is efficiënter en bespaart autokilometers. Het bedrijf maakt daarnaast de CO2-uitstoot door zijn activiteiten zoveel mogelijk transparant. Ook biedt DHL de mogelijkheid om CO2-uitstoot te compenseren.

Bron: DHL | foto: DHL