11-11-2020 10:00 | Door: Advertorial

Bij de busremise van het Amsterdamse Openbaar Vervoerbedrijf GVB worden de ouderwetse dieselbussen vervangen door elektrische bussen. Hoe staat het eigenlijk met de verduurzaming van de transportsector. Verschilt dat veel van de dataopslagsector? Ontdek het in de podcast ‘Klimaatondernemers aan het woord’.

Hoe zet je binnen de transport- en (data)opslagsector concrete stappen in verduurzaming? Welke innovaties en ontwikkelingen zijn er? In deze podcast ‘Klimaatondernemers aan het woord’ van Vattenfall geven Talitha Koek van GVB en Jeroen Vollmuller van NorthC Datacenters hun visie.

Koek vertelt in de podcast dat bij het GVB afgeschreven dieselbussen worden vervangen door elektrische bussen. “We hebben nu 31 van de 200 bussen elektrisch”, aldus Koek. “De hele vloot is ongeveer vervangen ergens midden 2024, is de planning.”

Een zwembad verwarmen

Vollmuller van NorthC Datacenters is trots op een initiatief dat hij de ‘energie hub’ noemt, waarbij de warmte die de computers in een datacenter uitwisselen met ‘koude’ van partners in de omgeving. “Wij verwarmen een zwembad, een sporthal en een school in combinatie met een kinderdagverblijf. En de koude krijgen wij weer terug. Wat dat betreft is het echt een cirkel die rond is.”

Meld je hier aan voor de UpdateService en luister naar het volledige verhaal van het GVB en NorthC Datacenters. 

Beeld: Adobe Stock