07-01-2015 07:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Nacco Materials Handling Group heeft brandstofcelproducent Nuvera Fuel Cells overgenomen. Het bedrijf gaat waterstofheftrucks produceren. 

Dit heeft de Amerikaanse vorkheftruckfabrikant aangekondigd in een persbericht. Met de overname wil Nacco Materials Handling Group (NMHG) het heftruckaanbod verder verduurzamen. Dochteronderneming Hyster-Yale gaat voertuigen afleveren met volledig geïntegreerde brandstofceltechnologie.

Met de overname van Nuvera Fuel Cells brengt NMHG de productie van brandstofcellen onder eigen beheer. Het bedrijf investeert al langer in duurzame en alternatieve energiebronnen voor heftrucks. Momenteel biedt NMHG elektrische en hybride opties. Door het aanbod uit te breiden met een waterstofmodel, hoopt de fabrikant zijn marktpositie te versterken.

 

Ontwikkeling

 

Nuvera’s huidige technologie bevindt zich nog in de ontwikkelingsfase. Verder onderzoek is nodig om de brandstofceltechnologie te integreren in de heftrucks. Hyster-Yale verwacht hierin de komende 2 tot 3 jaar $ 50 mln te investeren.

Het Amerikaanse concern Hyster heeft sinds het begin van de jaren vijftig een Nederlandse fabriek in Nijmegen die Big Trucks en heftrucks produceert.

Bron: Hyster-Yale | Foto: Mason Bryant, via Flickr