12-02-2015 15:57 | Door: Erik Verheggen

DHL investeert miljoenen in een nieuw, ultramodern sorteercentrum in Brussel. De geplande hub van 36.500 vierkante meter levert een forse CO2-besparing op.

DHL vermindert zijn ecologische voetafdruk door het gebruik van nieuwe en efficiëntere sorteertechnologieën, verbeterde isolatie, een nieuw wagenpark op aardgas, een zonnepanelenpark en energiezuinige verlichting. Ten opzichte van het bestaande sorteercentrum levert dat een besparing op van 768 ton CO2 per jaar.

 

Capaciteit

 

Het nieuwe centrum bij het vliegveld Brussels Airport betekent bovendien een capaciteitsuitbreiding van 12.000 naar 39.500 verzendingen per uur. De uitbreiding is ook belangrijk voor Nederlandse klanten. Zendingen van en voor klanten uit het zuiden van Nederland verlopen via de hub in Brussel.

Het oorspronkelijke sorteercentrum in Brussel werd in 1985 opgericht als regionaal sorteercentrum. De laatste vijf jaar kende Brussel een stabiele tweecijferige groei in volumes. Die constante groei en de centrale ligging in Europa hebben de transitie in gang gezet naar een internationaal doorvoercentrum. De bestaande bouw loopt daardoor tegen de grenzen van zijn capaciteit aan.

Bron: DHL | foto: DHL