19-02-2015 07:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De supersnelle trein Hyperloop van Elon Musk heeft zijn eerste investeerder binnen. Het bedrijf Hyperloop Technologies haalt $ 8,5 mln op aan investeringen.

Het bedrijf wil in het derde kwartaal van dit jaar naar de beurs en hoopt daarmee nog eens $ 100 mln op te halen. De aandelen zijn voor iedereen te koop. Het bedrijf wil daarmee het crowdfund-verleden in ere houden, zei CEO Dirk Ahlborn in een interview met Wired Magazine.

Het bedrijf Hyperloop Technologies bestaat uit een groep van ongeveer 200 technici voortgekomen uit JumpStartFund. Anders dan in de oorspronkelijke plannen, gaat de supersnelle trein in de opstartfase geen mensen maar vracht vervoeren. Pas als dat succesvol blijkt, wil het bedrijf de activiteiten uitbreiden naar passagiersvervoer.

De Hyperloop is bedacht door Tesla-CEO Elon Musk. Hij heeft het echter te druk met Tesla en SpaceX. De nieuwe groep Hyperloop Technologies zet het project voort. In januari dit jaar kondigde Elon Musk nog wel de bouw van een testcircuit aan.

Bronnen: Zoeterwoudeonline, Automobielmanagement, Forbes | Foto: Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)