24-03-2015 10:20 | Door: Erik Verheggen

BMW Group neemt een elektrische vrachtwagen van Nederlands fabricaat in gebruik. Het voertuig gaat gaat grondstoffen en materialen vervoeren.

Het gaat een om een elektrisch voertuig van Terberg uit Benschop. Volgens BMW is er ‘een bedrag van zes cijfers’ met de aankoop gemoeid. De Beierse autobouwer zet de vrachtwagen in op een stuk openbare weg van twee kilometer tussen het distributiecentrum van Scherm en de BMW-fabriek.

Acht keer per dag rijdt de Terberg YT202-EV heen en weer. Volgens BMW bespaart het bedrijf daarmee 11,8 ton CO2-uitstoot. Dat is gelijk aan de uitstoot van een BMW 320d die drie keer de wereld rond rijdt. De Terberg YT202-EV is ontworpen voor gebruik in distributiecentra, containerterminals en transportdepots. Het voertuig mag echter ook de openbare weg op.

Volgens directeur Herman Bohrer van de BMW-fabriek in München past de aanschaf van de 40-tonner in de strategie die is ingezet met de BMW i auto’s. “Deze elektrische vrachtwagen laat zien dat wij continu werken aan innovatieve oplossingen en logistieke uitdagingen.

Tractor BMW

Bron: BMW | foto:Spielvogel, creative commons (cropped by Duurzaambedrijfsleven)