02-04-2015 14:59 | Door: Thijs ten Brinck

Energiebedrijf GDF Suez realiseert samen met het Nederlandse bedrijf DCB Energy een landelijk dekkend netwerk met tien tankstations voor vloeibaar aardgas.

Nog dit jaar openen GDF en DCB Energy drie LNG-tankstations, in Delft, Venlo en Roosendaal. Op korte termijn komen er nog zeven locaties bij. GDF Suez heeft in Duiven sinds 2013 de eerste LNG-pomp in gebruik. De pompstations komen langs de bekende doorrijroutes te staan, en zijn specifiek bedoeld voor de transportsector.

Duurzame mobiliteit

“Wij zijn al jaren bezig met de omslag naar duurzame mobiliteit, omdat onze klanten één loket willen voor haar brandstofbehoeften”, zegt Freddy Berkel van DCB Energy. “Met de introductie van LNG bij onze TruckEasy-locaties lopen we voorop in de uitbreiding van multi-fuel tankstations op de belangrijkste knooppunten voor transport en logistiek Nederland.”

Vrachtwagens op vloeibaar aardgas, LNG, stoten minder CO2, stikstof- en zwavelverbindingen uit. Tegelijkertijd is de uitstoot van fijnstof met de alternatieve brandstof tot 95 procent lager dan voor diesel.

Dekkend netwerk

"GDF SUEZ ziet LNG als dé alternatieve brandstof van de toekomst", zegt Jon van Oostrom, directeur van GDF SUEZ LNG Solutions. Het concern is een van de grootste LNG-spelers ter wereld en beschikt over eigen LNG-terminal in Moerdijk. De samenwerking is volgens Van Oostrom een logische en belangrijke stap naar een landelijk dekkend netwerk. "Met het bundelen van krachten nemen wij samen een leidende positie op de LNG markt in Nederland.”

Ook Shell heeft inmiddels een tankstation voor LNG-vrachtwagens geopend. Dit station staat in de Rotterdamse Waalhaven.

Bron: GDF Suez | Foto: Mike Mozart, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)