08-04-2015 08:15 | Door: Laura Fransen

UPS stuurt 1.400 nieuwe CNG-voertuigen de weg op. Ter voorbereiding bouwt het Amerikaanse koeriersbedrijf vijftien tankstations voor gecomprimeerd aardgas verspreid over de Verenigde Staten.

Vervoerder UPS verwacht dat de 1.400 nieuwe voertuigen in combinatie met de bestaande alternatieve brandstof-vloot ruim 560 miljoen kilometer per jaar zullen rijden. Dit brengt het bedrijf dichterbij de doelstelling om in 2017 jaarlijks 1,6 miljard kilometers met de duurzame vloot af te leggen. De doelstelling moet UPS zo’n 200 miljoen liter reguliere diesel of benzine per jaar besparen en CO2-uitstoot verminderen.  

“Dankzij investeringen in alternatieve brandstoffen voor de vloot heeft UPS ruim 128 miljoen liter reguliere brandstof bespaard sinds 2000”, zegt Mitch Nichols, UPS senior vicepresident Transport, in een persbericht. “CNG is een belangrijke bouwsteen in onze langetermijnstrategie en biedt naast milieutechnische ook economische voordelen.”

CO2-uitstoot

CNG staat voor compressed natural gas. Volgens het Amerikaanse Department of Energy vermindert het gebruik van aardgas de CO2-uitstoot met 6 tot 11 procent. UPS heeft wereldwijd al 5.088 voertuigen rondrijden op alternatieve brandstof. Naast CNG-voertuigen bestaat de alternatieve vloot uit onder andere elektrische en hybride voertuigen, LNG-voertuigen, en voertuigen die rijden op biomethaan. 

Het gebruik van CNG in voertuigen op de weg is al jaren een groeiend fenomeen. In 2016 heeft Texels Eigen Stoomboot Onderneming een primeur met de eerste Europese veerboot op CNG.

Bron: Environmental Leader, UPS | Foto: UPS