20-04-2015 09:31 | Door: Thijs ten Brinck

In Washington heeft de Haarlemse student Steinar Henskes de Global Student Entrepreneur Award gewonnen. Henskes bedrijf maakt lasers die vogels verjagen in de landbouw en op luchthavens.

Steinar Henskes is oprichter van de Bird Control Group. Zijn bedrijf levert de Agrilasers, automatische en handbediende lasers om ganzen en andere vogels te verjagen. Agrariërs in inmiddels 65 landen zetten de agrilasers in om gewassen te beschermen. Vliegvelden als Schiphol en London Airport gebruiken de lasers om vogels weg te houden bij opstijgen en landende vliegtuigen.

Henskes agrilaserHenskes won op een evenement in Washington $ 20.000 en is verkozen tot beste studentondernemer ter wereld. Hij versloeg daarmee 2.000 inzendingen uit bijna 40 landen.

“Ik ben dankbaar, verheugd en een beetje overweldigd door dit alles”, zegt Steinar Henskes. “Als onderdeel van de wereldwijde Entrepreneurs’ Organization heb ik toegang tot 10.000 leden en een netwerk van ondernemers en dat zal mij zeker helpen om Bird Control Group de komende jaren te leiden.”

Bron: Bird Control Group | Foto: MarketWired