17-06-2015 07:03 | Door: Laura Fransen

V&D besteedt vanaf deze maand de volledige distributie uit aan specialist G. Snel Logistics. De samenwerking moet kosten besparen en de distributieactiviteiten verduurzamen.

Distributiebedrijf G. Snel Logistics (G. Snel) neemt voortaan alle distributieactiviteiten van V&D voor zijn rekening. Naast de werkzaamheden, neemt G. Snel ook de medewerkers en het materiaal van de retailer over, zoals trailers en vrachtwagens. De distributiespecialist gaat V&D’s 63 filialen bevoorraden vanuit het districutiecentrum in Nieuwegein. Door gebruik te maken van G. Snels bestaande, efficiënte distributienetwerk verwacht V&D de komende vijf jaar € 0,8 tot 1,5 mln te besparen.

Het uitbesteden van het transport moet daarnaast de logistieke operaties verduurzamen. De samenwerking moet leiden tot een milieuvriendelijke vloot, een hogere bezettingsgraad en het terugdringen van het aantal transportkilometers. Het volledige wagenpark van G. Snel voldoet aan de strengste Europese emissienormen (Euro 5 en Euro 6).

Naast het leveren aan filialen, neemt de distributeur ook het ophalen van goederen bij leveranciers op in de routes. Dit maximaliseert de bezetting van de vrachtwagens, en vermindert het aantal kilometers dat onnodig wordt gereden.

Niet alleen bij het transport zijn duurzame slagen te maken in de retailsector. Deze zomer opent online retailer Wehkamp een geautomatiseerd distributiecentrum met onder andere stralingspanelen, koude-warmte-opslag en een zonne-installatie van 11.000 vierkante meter. 

Bron: V&D | Foto: Klever, via Wikimedia Public Domain (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)