23-06-2015 09:43 | Door: Laura Fransen

Versleverancier Huuskes maakt sinds kort gebruik van een nieuw Lang Zwaar Voertuig. Deze Ecocombi vermindert het aantal transportkilometers en brengt de logistieke kosten met een derde terug.

Na succesvolle proeven met het milieuvriendelijke Lang Zwaar Voertuig (LZV) in 2014, heeft Huuskes de vrachtwagen nu volledig in gebruik genomen. De Nederlandse leverancier van versproducten zet de LZV in op de route tussen de vestigingen in Enschede en Nijkerk. “Dagelijks rijden er meerdere pendels tussen deze twee vestigingen”, zegt Harrie Reink, Logistiekmanager bij Huuskes, in een persbericht. “Door het inzetten van de LZV besparen we maar liefst een derde aan logistieke kosten.”

De Ecocombi is 25 meter lang en daarmee 9 meter langer dan een reguliere vrachtwagen. Dankzij de grotere lengte en meer laadvermogen kan de Ecocombi meer lading meenemen dan reguliere combinaties. Dit maakt een vermindering van het aantal ritten en voertuigkilometers mogelijk.

Naast een kostenbesparing, draagt de vrachtwagen bij aan een duurzame bedrijfsvoering. “De inzet van de LZV draagt bij aan het MVO-beleid van Huuskes, door onder andere de transportkosten, milieubelasting en CO2-uitstoot te verlagen”, zegt Reink.

3D-geprint voedsel

Huuskes zet zich niet alleen in voor kostenbesparingen binnen de eigen bedrijfsvoering. Eerder in 2015 onderzocht het bedrijf in samenwerking met kennisinstituut TNO de mogelijkheden van 3D-geprint voedsel in de zorg. Met de technologie kan voedsel geprint worden dat precies voldoet aan de specifieke voedingseisen van individuele patiënten. Betere voeding bevordert het herstel, waardoor mensen minder lang in het ziekenhuis verblijven.

Bron: Huuskes | Foto: Huuskes