15-07-2015 13:32 | Door: Erik Verheggen

Unilever heeft een nieuw, duurzaam distributiecentrum ontwikkeld in Tiel. Een belangrijk doel is om de CO2-uitstoot omlaag te brengen. Zo verbruikt het centrum 45 procent minder energie.

Unilever werkt voor de ontwikkeling van het duurzame warehouse samen met logistiek partner Kuehne + Nagel.

Het nieuwe magazijn zorgt niet alleen voor meer efficiency en betere dienstverlening, maar ook voor minder milieu-impact. Dankzij slimme, duurzame technieken verbruikt het centrum 45 procent minder energie.

Centrale ligging

Unilever heeft voor de locatie in Tiel gekozen om ‘lege kilometers’ te voorkomen. Door de centrale ligging rijden de vrachtwagens van Unilever ieder jaar 275.000 kilometer minder. Dat levert volgens Unilever een CO2-reductie op van 320 ton per jaar.

De samenwerking staat volgens Vice President Supply Chain Vincent Weijers van Unilever Benelux in het teken van ketensamenwerking in de categorie Home & Personal Care. “Met Kimberly-Clark werken we op dat gebied al heel lang intensief samen. Eind vorig jaar hebben we daarbij besloten om samen te investeren in het nieuwe distributiecentrum in Tiel”, zegt Weijers.

Bron: Unilever