07-08-2015 15:21 | Door: Dimitri Reijerman

De firma Chep heeft een nieuwe plastic quarter pallet uitgebracht die gebruikmaakt van het zogeheten Blue Click-systeem. Volgens het verpakkingsbedrijf is de nieuwe pallet lichter, gemakkelijker stapelbaar, stabieler en eenvoudiger in gebruik dan zijn voorganger.

De pallets zijn 40 centimeter breed en 60 centimeter lang en kunnen maximaal 250 kilo dragen. De display-pallets zijn voorzien van het Blue Click-systeem, zo schrijft Logistiek Totaal. Daarmee kunnen bedrijven volgens de fabrikant sneller displays opbouwen en ook weer afbreken.

Hierbij is ook 10 procent minder karton nodig. Chep claimt dat het bouwen van displays met dit nieuwe model gemakkelijker gaat dan met zijn voorganger.

CO2-reductie

Ook zijn de nieuwe pallets beter stapelbaar. Er kunnen tot 36 van deze pallets op elkaar worden gestapeld. Verder zou de pallet, die wordt gemaakt op basis van gerecycleerde materialen, zorgen voor een CO2-reductie van 15 procent.

Chep noemt tevens een betere ergonomie, zoals bredere inrijvensters. Deze zorgen voor een hogere stabiliteit bij het verplaatsen van de pallets.

Bron: Logistiek Totaal | Foto: Chep