13-08-2015 18:53 | Door: Dimitri Reijerman

Google is in alle stilte begonnen met het uitvoeren van testvluchten met zijn Project Wing-bezorgdrone. Daarvoor gebruikt het bedrijf een ontheffing die in handen is van de Nasa.

Op basis van documenten die The Guardian heeft ingezien blijkt dat Google in de Verenigde Staten al een jaar lang een bezorgdrone test boven een privéterrein. Door een ontheffing van Nasa te gebruiken, een zogenaamde certificate of waiver or authorization, is Google in staat om de drone zonder verdere goedkeuring van de luchtvaartautoriteit FAA te laten rondvliegen.

Tot nu toe is de FAA terughoudend met het verstrekken van vergunningen aan commercieel opererende bedrijven. Google week daarom eerder uit naar Australië om de eerste proefvluchten te kunnen maken met zijn Project Wing-drone.

Specificaties

Uit de documenten blijkt verder dat de drone snelheden tot 160 kilometer per uur kan behalen en ongeveer 25 kilo weegt. De Project Wing-drone gebruikt het 4g-netwerk voor communicatie met volautomatische software die het luchtverkeer van drones veilig moet begeleiden.

Google wil met Project Wing een drone bouwen die pakketjes of andere vracht door de lucht kan vervoeren. Welke commerciële toepassingen de zoekgigant voor ogen heeft, is nog onduidelijk. Bedrijven als DHL, Amazon en Swiss Post experimenteren ook met dronebezorging.

Bron: The Guardian | Foto: Google