26-08-2015 13:32 | Door: Dimitri Reijerman

De Utrechtse start-up PickThisUp is een proef begonnen met een platform waarbij automobilisten tegen betaling pakketjes voor anderen kunnen bezorgen.

Via PickThisUp kunnen particuliere autoeigenaren aangeven dat zij via een bepaald traject of gebied ruimte hebben om een vrachtje te vervoeren. Vanaf bedragen van € 10 kunnen aanbieders een pakket of vracht op de website van PickThisUp aanbieden. De aanbieder van het pakketje kan zelf de gewenste bezorger kiezen, al dan niet op basis van zijn profielscore.

De start-up PickThisUp, die financiering heeft verkregen vanuit de incubator UtrechtInc, meldt dat pakketjes standaard tot € 250 verzekerd zijn. De bezorger krijgt zijn betaling pas op het moment dat het pakketje aan de ontvanger is overgedragen.

Pilot

Momenteel is de Utrechtse start-up bezig met een pilot. Vanaf oktober wil PickThisUp zijn diensten breder gaan aanbieden. Ook hoopt het bedrijf in te kunnen spelen op het succes van Marktplaats, omdat via deze website veel al dan niet gebruikte goederen over langere afstanden te koop zijn die vervoerd moeten worden.

PickThisUp ziet binnen de groeiende deeleconomie ook kansen in start-ups als het liftplatform Blablacar. Volgens de makers is het een kleine stap voor beide bedrijven om deelnemende chauffeurs niet alleen passagiers mee te laten nemen, maar ook pakketjes.

Bron: PickThisUp | Foto: PickThisUp