07-09-2015 12:10 | Door: Dimitri Reijerman

De gemeente Amsterdam stapt voor zijn interne en externe verhuizingen over op volledig elektrisch aangedreven verhuiswagens.

Na het uitschrijven van een Europese aanbesteding heeft de gemeente Amsterdam een vierjarige overeenkomst gesloten met drie Amsterdamse verhuisbedrijven: A.J. van Deudekom, Mondial Aad de Wit Verhuizingen en Apollo Verhuizingen. Deze bedrijven zullen voortaan bij alle interne en externe verhuizingen van de gemeente elektrisch aangedreven verhuiswagens inzetten.

In totaal heeft de gemeente Amsterdam tachtig vestigingsplaatsen. Volgens de gemeente worden er vrijwel dagelijks interne en externe verhuizingen uitgevoerd.

De overeenkomst moet zorgen voor een duurzame wijze van het uitvoeren van verhuizingen. Verder stelt de gemeente dat het voornemen voor de inzet van elektrisch aangedreven verhuiswagens past in zijn milieubeleid dat is vastgelegd in de Agenda Duurzaam Amsterdam.

Sociaal programma

Een ander onderdeel van de overeenkomst is dat de drie verhuisbedrijven beloven dat zij 4 procent van de omzet zullen gebruiken voor 'social return'-programma's. Daarvoor zullen jaarlijks minimaal drie personen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden opgeleid tot verhuizer. Ook zullen zij verhuisondersteuning gaan bieden aan gezinnen met weinig financiële middelen.

Bron: Gemeente Amsterdam | Michielverbeek, via Wikipedia, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)